Netværksforløb

For ledere, der ønsker bedre balance

Netværk for ledere i balance er et forløb, der retter sig mod ledere, der føler sig belastede og ønsker en bedre balance. 

 

Forløbet indeholder 6 professionelt faciliterede netværksmøder samt 2 individuelle samtaler.Udbytte af deltagelse

  • Bedre balance og større arbejdsglæde

  • Vurdering af eget stressniveau, ressourcer og belastninger, samt en konkret plan for at opnå en bedre balance

  • Konkrete værktøjer til at forebygge alvorlig stress.


De faciliterede netværksmøder foregår med deltagelse af op til 7 ledere fra forskellige organisationer, men kan også skræddersyes til virksomheder, der ønsker internt at sætte fokus på ledertrivsel.

 

Vejen ud af en belastningsreaktion og mod en bedre balance kræver fokus på restitution, på problemløsning og på hvad der giver energi i både arbejds- og privatliv. I netværket er fokus på alle tre dele.

Baggrund


Tabuet omkring stress er særlig stort for mennesker i lederjobs, og dét at udvikle alvorlige stresssymptomer kan være skyldbetonet og skamfuldt.


Ledere har ofte forventninger til sig selv om, at de kan og bør kunne mere end andre, hvilket kan være med til, at ledere sygemeldes med stress, fordi de ikke i tide reagerer på belastningssymptomerne.

 

En stresset leder håndteres i organisationen ofte som et individuelt problem, som lederen med professionel hjælp udefra skal finde en individuel løsning på.

 

Fortrolige fællesskaber skaber resiliens mod stress. I Netværk for ledere i balance flyttes fokus fra lederstress som et individuelt anliggende til noget, man som leder håndterer sammen med andre ligesindede.

 

De første tre netværk der er etableret er finansieret af Velliv Foreningen, og de afsluttes i april 2023. Evaluering er pågående og udføres i et samarbejde med Tanja Kirkegaard, Århus Universitet.